Home 1

Groninginnedag nieuws

Geen jaarlijks event link to Geen jaarlijks event
30 Apr

Geen jaarlijks event

Ook al vinden wij dat er niets boven GRONINGINNEDAG gaat, hebben we toch besloten om deze dag niet jaarlijks erg te laten komen. Dus tot over 4 jaar dan maar.

Eerste editie Groninginnedag link to Eerste editie Groninginnedag
26 Jun

Eerste editie Groninginnedag

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van Groninginnedag. Door de hele stad werden verschillende activiteiten georganiseerd. Van kamperen op de Grote Markt, tot een Bier en Jeneverfestival, tot reunies bij verschillende toonaangevende kroegen. Vooral de reunies bij de Drie Gezusters, café Soestdijk en de Toeter waren drukbezocht. Op naar de volgende editie met mooi weer en nog meer Groningse gezelligheid! 

Koken met de markt link to Koken met de markt
4 May

Koken met de markt

Tijdens Groninginnedag 2017 organiseert ‘Klaar Af Kook’ een openlucht kookwedstrijd met producten van de Vismarkt; ‘Koken met de markt'. 

plus icon
Tien (extra) redenen om naar Groningen te komen link to Tien (extra) redenen om naar Groningen te komen
24 Feb

Tien (extra) redenen om naar Groningen te komen

Naast Groninginnedag 2017 zijn er ook andere redenen om naar Groningen te komen. 

plus icon
Jeneverfestival x Chef's Table link to Jeneverfestival x Chef's Table
23 Feb

Jeneverfestival x Chef's Table

De Der AA-Kerk is het centrum voor het eerste jeneverfestival in Groningen. Met bijzondere jenevers en top bartenders. De vrijdagavond zal in het teken staan van Chef's Table, een succesvol concept.

plus icon
Tien weetjes over de eierbal link to Tien weetjes over de eierbal
23 Feb

Tien weetjes over de eierbal

Groningen, het thuis van de mysterieuze versnapering: de eierbal. Het gekookte ei in een laagje ragout is uniek in zijn soort. 

plus icon
Internationaal Bierfestival link to Internationaal Bierfestival
22 Feb

Internationaal Bierfestival

Dit jaar zal de eerste editie van het internationale bierfestival, georganiseerd door Bax Bier, plaatsvinden op de historische Ossenmarkt. Binnenkort zullen de eerste namen worden gelanceerd.

plus icon
de Drie Gezusters Reunie link to de Drie Gezusters Reunie
14 Feb

de Drie Gezusters Reunie

In het kader van Groninginnedag 2017 op zaterdag 24 juni is dit een perfecte alibi om een Drie Gezusters reunie voor alle (oud) medewerkers van het mooiste horecabedrijf van Groningen te organiseren. De afgelopen 4 deccenia hebben ruim 3000 mensen vele avonturen beleefd op de Zuidzijde van de Grote Markt. Dus tag jouw oud collega's en kom samen naar het hoge Noorden om onder het genot van een (klein) biertje al die verhalen uit de oude doos weer eens opterakelen! Voor meer informatie klik HIER

Echt Gronings Bier link to Echt Gronings Bier
14 Feb

Echt Gronings Bier


Na een analyse door IBM Supercomputer Watson van honderdduizenden proefnotities over bieren in combi met talloze teksten over heden, verleden en de toekomst van Groningen is er een prachtig biertje ontstaan. Zelfdiscipline, vertrouwen voor het verleden, rebelsheid en resultaatgerichtheid voor het heden en kunstzinnigheid voor de toekomst. Resultaat gebrouwen door Brouwerij Martinus het ultieme Groningse biertje: NUCHTER.

Perfect om in de stemming te komen voor Groninginnedag!

Vanaf nu online te bestellen in heel Nederland bij Van Bieren.
 

Datum Groninginnedag bekend! link to Datum Groninginnedag bekend!
22 Nov

Datum Groninginnedag bekend!

Hier is ie dan eindelijk! De definitieve datum voor de allereerste en nu al legendarische GRONINGINNEDAG.

De nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen. In overleg met alle instanties hebben we gekozen voor zaterdag 24 juni.

We werken nu al heel hard aan een zeer bijzonder programma met Groningse muziek, entertainment en natuurlijk typisch Gronings eten, hierover maken we heel snel meer bekend. Dus je kan met gerust hart iedereen uitnodigen om met jou GRONINGINNEDAG te komen vieren. Dus blok die datum, en zorg dat niemand die eerste keer mist!